pátek 21. července 2017

Sparta - Bohemians 1: 1, remízu domácim zachránil dvadsiatym gólom Lafata

"S výsledkom spokojný nie som, pretože sme sa pripravovali na to, že Bohemka bude po dvoch výhrach nepríjemná. Namiesto toho sme do prvého polčasu nastúpili bez pohybu, bez agresivity vo vápne a hrali sme profesorský. Našťastie sa nám podarilo aspoň vyrovnať, ale stálo nás to hrozne veľa síl, "povedal sparťanský tréner Zdeněk Ščasný.

Domáce museli urobiť hneď dve zmeny v obvyklej obrannej zostave, pretože kvôli červenej karte nemohol nastúpiť Costa a zranenia vyradilo z hry stopéra Brabca. V základnej jedenástke ich nahradili Podaný a skúsený Kováč, ktorý ale už po desiatich minútach musel odstúpiť a namiesto neho nastúpil Švejdík.

Prvý polčas sa hral v réžii Sparty, ktorá sa ale v zakončení trápila. Najprv Kadlec v 10.minút e netrafil odkrytú bránku, potom neuspel ani Lafata, ktorý sa po súboji s Havlom márne dožadoval penalty. Po polhodine hry si Dočkalová prihrávky málom zrazil do vlastnej bránky stopér Šmíd a chvíľu nato sa po Kadeřábková pokuse zblízka vyznamenal gólman Zlámal.

Namiesto toho udrelo na druhej strane, keď Bratanovič dostal loptu za obranu a preloboval vybiehajúceho brankára Štěcha . Slovinský útočník sport stavky nadviazal na hetrik z minulého kola proti majstrovskej Plzni a pripísal si piaty zásah v posledných troch zápasoch.

Sparta po prestávke posilnila ofenzívu výmenou Konatého za Krejčího a pokračovala v územnej prevahe, ktorá však priniesla len zblokovaný pokus Kadleca . Strelecké trápenie domácich mohol v 65.minúte potrestať po rýchlom brejku Rada, vychytal ho však Štěch.

"Chceli sme získať bod, aby sme sa udržali v hornej polovici ta buľky a som rád, že sa to podarilo. Poctivo sme to odbránili, vybiehali sme do rýchlych brejkov a v prvom polčase sme jeden stavkove bonusy využili. Sparta mala šance, k nám sa priklonilo aj šťastie, ktoré v takýchto zápasoch potrebujete, "poznamenal hosťujúci kouč Roman Pivarník.


Letenští sa nakoniec predsa len dočkali. V 77. dorazil Marečkův prízemný center do prázdnej bránky Lafata a dvadsiatou trefou v sezóne si zaistil korunu pre kráľa strelcov.Milana Škodu zo Slavie, ktorý dnes vyšiel naprázdno, porazil o jeden gól a poradie kanonierov ovládol už po štvrtýkrát.

stavkovanie

Žádné komentáře:

Okomentovat