neděle 23. července 2017

Prvú ligu ďalej vedú Budějovice, proti Ústí rozhodli v predĺžení

České Budějovice na severe Čiech dvakrát viedli, domáci Slovan ale zakaždým dokázal odpovedať. Slovinský strelec Motoru nakoniec rozhodol pri hre štyri na štyri v nastavení trefou pod vyrážačku gólmana Soukupa.

Na druhú priečku tabuľky sa posunul Přerov, ktorý doma uhájil tesnú výhru 3: 2 nad Havířova. Domáci celok vstupoval do záverečnej tretiny s dvojgólovým vedením, takmer sa mu ale stalo osudným obyčajné bránenie náskoku. Havířov však stihol len znížiť na rozdiel jedného gólu, zvyšok už hrdina zápasu Šimbocha pochytal.

Druhé víťazstvo za sebou oslavuje Kladno, ktoré doma zdolalo Jihlavu až vďaka dvom gólom v samotnom závere.Rozhodujúci trefu zariadil David Stach, ktorý štyri minúty pred koncom predviedol pohľadné sólo od � �avého mantinelu a korunoval ho presnou strelou z medzikružia za Habalová chrbát. Zisk troch bodov pečatil do prázdnej bránky pri power play hostí Horna.

Neporaziteľnosť stratila Horácká Slavia Třebíč na ľade Prostějova, aj keď už po 56 sekundách viedla pre Zuzinově bránke. Jastraby ale stihli čoskoro vyrovnať a v polovici zápasu išli vďaka Moskal do vedenia. Rozhodujúci momenty ale prišli na začiatku poslednej tretiny, kedy opäť Moskal a po ňom Šenkeřík využili dvojnásobnú presilovku a stanovili konečný výsledok 4: 1.

Pražská Slavia svojich fanúšikov zase trochu sklamala. Opäť sa trápila v koncovke a tak nebolo divu, že Kadaň doviedla zápas až do predĺženia a nájazdov.Severočesi mali v záverečnej lotérii niekoľko možností rozhodnúť. Lenže potom, čo pri exekúcii Koblasa dokonca zlomil palicu, presadil sa druhýkrát Markovič a zariadil domácim bonusový bod za výhru 3: 2.

Domác eho prostredie aj tretíkrát využili Benátky, ktoré prehrali Most 4: 2. Středočeši dokázali rýchlo zareagovať na vedenie hostí a počas druhej tretiny otočili z 0: 1 na 3: 1. Kubinčák síce presnú ranou k pravej žrdi ešte trochu duel zdramatizoval, po presilovkové dorážke Černocha ale bolo jasné, že všetky body zostanú doma.

Litoměřice si došli do Šumperka pre víťazstvo 5: 2, o ktorom rozhodli na začiatku poslednej tretiny, kedy dokázali behom 20 sekúnd dvakrát skórovať.Najskôr využil presilovku Kalla a po ňom pridal po dôrazné dorážke na bránkovisku ďalší gól Ondráček. Po Kopti sóle, znamenajúcim piaty gól, sa domáci už na nič nezmohli.


Žádné komentáře:

Okomentovat